Ürünlerimiz 2 İş günü içinde kargoya verilir.
Kendi ürünümüz olan Bitki çayları yakında sitemizde indirimli şekilde satışta olacak.
Cafemizin uzman baristaları kişisel eğitim vermektedir . Sitemizin iletişim kısmından daha detaylı soruları sorabilirsiniz.
Türk kahvesi, diğer kahve türlerinden (filtre, espresso vs) farklı olarak öğütülmüş kahve çekirdeklerinin kaynatılması ile hazırlanır.
Hafif kavrulmuş Türk kahvesinde 50, orta kavrulmuş kahvede 59 ve çok kavrulmuş kahvede 65 farklı tat ve koku maddesi bulunmaktadır.
Ayrıca hafif kavrulmuş kahvede ekşi, tatlı, meyvemsi özellikler bulunurken orta kavrulmuşta kavrulmuş, baharatımsı, odunumsu, meyvemsi ve tütünümsü özellikler, çok kavrulmuşta ise kavrulmuş, acı, baharatımsı, odunumsu ve toprağımsı tat ve koku bulunmaktadır.
Afiyet olsun.
Filtre Kahve özel kalınlıkta çekilmiş kahve çekirdiklerinin demlenmesi yolu ile üretilen bir kahve türüdür.
Filtre kahve yapmak için birden fazla yol mevcut. Bu yazımızda makine vasıtası ile demleme yapmayı göstereceğiz.
Yaklaşık orta sertlikte bir kahve için 125 ml suya 7 gram (bir tatlı kaşığı) kadar su yeterlidir.
Bir su bardağı yaklaşık 200 ml olduğu için ona uygun şekilde ayar yapmanız gerekiyor.
Suyun ve kahvenin taze olmasına dikkat etmelisiniz.
Önce su haznesine uygun ölçekte suyu koyun.
Ardından kahve haznesine kahveyi doldurun.
Burada ince bir husus söz konusu. Kağıt filtre kullanıyor iseniz önce kağıdı koymalısınız.
Daha sonra kapakları kapatıp makineyi çalışıtrın. Makine yaklaşık 5 ile 7 dakika içinde hazır olacaktır.
Afiyet Olsun!
French Press aslen bir filtre kahve demleme tekniğidir. Farklı olarak kahve makinesi yerine cam veya plastik (cam tercih edilir) bir demleme aparatı kullanılmasıdır.
Bununla berber French Press yöntemi ile kahve demleyecekseniz filtre kahveye göre bir miktar daha kalın çektirmeniz uygun olacaktır.
- Her bir 125 ml su için 7-9 gram kadar kahve hazırlayın ve french pressinizin içine doldurun.
- Bir taraftan da suyunuzu ısıtmaya başlayın. Burada ince nokta suyu tamamen kaynatmamatır. Aksi takdirde acı bir içim tecrübesi yaşasınız.
- Daha sonra suyu kahvenin üzerine yavaşça gezdirerek dökün.
- French pressiinizni pistonunu yavaşça üzerine bastırın.
- Bu şekilde yaklaşık 5 dakika kadar bekleyin.
Kahveniz hazır, afiyet olsun!
Espresso özel olarak ince çekilmiş kahvenin bir makine yardımı ile yoğun basınç altında kısa sürede pirişildiği kahve türüdür.
İtalya'da ortaya çıkmış ve oradan dünyaya yayılmıştır.
Yaklaşık 7-9 gram kahveden bir içimlik (shot diye bilinir) espresso ortaya çıkar. Bu miktar kahve 90 derece suyun aniden yüksek basınçla kahve ile buluşturulur ve kahvenin özü suya geçer.
Taze ve lezzetli bir espressonun üzerinde belli oranda bir köpük olur. Bu köpük aynı zamanda alttaki aromanın havayla temasını engelleyerek lezzetin kahve içinde kalmasını sağlar.
- Espresso temelde sade haiyle gayet sert ve kıvamlı olmakla beraber kimi türleri süt veya krema ile tatlandırılır.
- Örneğin Latte ve Capuccino gibi alt türlerde buharda ısıltılmış süt kullanılırken, Con Pana'da krema eklenir.
- Türlerin tam listesi için tıklayınız.
%100 GÜVENLİ ALIŞVERİŞ
Tüm alışverişlerinizde güvenle ödeme sağlayabilirsiniz.
%100 ORİJİNAL ÜRÜNLER
Tüm ürünlerimiz ilgili üreticiden size orijinal olarak satılır.
KREDİ KARTIYLA ÖDEME
Tüm alışverişlerinizde kredi kartınızla ödeme yapabilirsiniz.
7X24 BİZE ULAŞIN
Uzman E-Ticaret personelimize her zaman ulaşabilirsiniz.
Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz.
Detaylı bilgiye Aydınlatma Metni sayfamızdan erişebilirsiniz.