Facebook ile BağlanHoşgeldin Ziyaretçi Giriş Yap Kayıt Ol Siparişim Nerede? Bize Ulaşın

Sipariş ve Destek:

0212 549 49 67

Ev Tipi Barista Eğitimi

Marka

Stok

Sırala

Kategori Markaları

Tümünü Temizle
Sıkça Sorulan Sorular
Sipariş verildikten sonra kaç gün içinde ürün kargoya veriliyor ?

Ürünlerimiz 2 İş günü içinde kargoya verilir.

Bitki Çayı satışı olacak mı ?

Kendi ürünümüz  olan Bitki çayları yakında sitemizde indirimli şekilde satışta olacak.

Barista eğitim kısmı ne demek oluyor ?

Cafemizin uzman baristaları kişisel eğitim vermektedir . Sitemizin iletişim kısmından daha detaylı soruları sorabilirsiniz.

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Türk kahvesini farklı kılan nedir?

Türk kahvesi, diğer kahve türlerinden (filtre, espresso vs) farklı olarak öğütülmüş kahve çekirdeklerinin kaynatılması ile hazırlanır. 

Türk Kahvesi Nasıl bir lezzet yapısına sahiptir?

Hafif kavrulmuş Türk kahvesinde 50, orta kavrulmuş kahvede 59 ve çok kavrulmuş kahvede 65 farklı tat ve koku maddesi bulunmaktadır.

 Ayrıca hafif kavrulmuş kahvede ekşi, tatlı, meyvemsi özellikler bulunurken orta kavrulmuşta kavrulmuş, baharatımsı, odunumsu, meyvemsi ve tütünümsü özellikler, çok kavrulmuşta ise kavrulmuş, acı, baharatımsı, odunumsu ve toprağımsı tat ve koku bulunmaktadır.

Türk Kahvesi Nasıl Hazırlanmaldır?

  • - Kendisini özel kılan şey pişirme tekniğidir.
  • - Öncelikle her bir fincan için 2 (daha koyu isterseniz 2,5) çay kaşığı kahve, isteğe bağlı şeker ve soğuk taze suyu karışıtrın.
  • - Kimi kaynaklar önce suyun, sonra kahve ve şekerin konması gerektiğin söyler.
  • - Kahveyi ocakta pişirecekseniz mümkün olan en küçük ocakta en kısık ateşi açın.
  • - Kahve kabarmaya ilk başladığında köpüğü fincana ekleyin.
  • - Tekrar kabarmaya başladığında ocaktan alın ve yavaş yavaş fincana boşaltın.

Afiyet olsun.

undefined

Kahve Makinesi ile Filtre Kahve Nasıl Yapılır?

Filtre Kahve özel kalınlıkta çekilmiş kahve çekirdiklerinin demlenmesi yolu ile üretilen bir kahve türüdür. 

Filtre kahve yapmak için birden fazla yol mevcut. Bu yazımızda makine vasıtası ile demleme yapmayı göstereceğiz.

 

Filtre Kahve İçin Ölçüler Nelerdir?

  • Yaklaşık orta sertlikte bir kahve için 125 ml suya 7 gram (bir tatlı kaşığı) kadar su yeterlidir.

  • Bir su bardağı yaklaşık 200 ml olduğu için ona uygun şekilde ayar yapmanız gerekiyor.

  • Suyun ve kahvenin taze olmasına dikkat etmelisiniz.

 

Makinede Filtre Kahve Nasıl Yapılır?

  • Önce su haznesine uygun ölçekte suyu koyun.

  • Ardından kahve haznesine kahveyi doldurun.

  • Burada ince bir husus söz konusu. Kağıt filtre kullanıyor iseniz önce kağıdı koymalısınız.

  • Daha sonra kapakları kapatıp makineyi çalışıtrın. Makine yaklaşık 5 ile 7 dakika içinde hazır olacaktır.

Afiyet Olsun!

Free Coffee machine pouring cappuccino into cup in modern cafe Stock Photo

French Press Kahve Nasıl Yapılır?

French Press aslen bir filtre kahve demleme tekniğidir. Farklı olarak kahve makinesi yerine cam veya plastik (cam tercih edilir) bir demleme aparatı kullanılmasıdır.

Bununla berber French Press yöntemi ile kahve demleyecekseniz filtre kahveye göre bir miktar daha kalın çektirmeniz uygun olacaktır.

French Press İle Nasıl Kahve Demlenir?

- Her bir 125 ml su için 7-9 gram kadar kahve hazırlayın ve french pressinizin içine doldurun.

- Bir taraftan da suyunuzu ısıtmaya başlayın. Burada ince nokta suyu tamamen kaynatmamatır. Aksi takdirde acı bir içim tecrübesi yaşasınız. 

- Daha sonra suyu kahvenin üzerine yavaşça gezdirerek dökün.

- French pressiinizni pistonunu yavaşça üzerine bastırın.

- Bu şekilde yaklaşık 5 dakika kadar bekleyin. 

Kahveniz hazır, afiyet olsun!

Free A French Press with Coffee on a Wooden Railing Stock Photo

 

Espresso Nedir?

 

Espresso özel olarak ince çekilmiş kahvenin bir makine yardımı ile yoğun basınç altında kısa sürede pirişildiği kahve türüdür.

İtalya'da ortaya çıkmış ve oradan dünyaya yayılmıştır. 

Yaklaşık 7-9 gram kahveden bir içimlik (shot diye bilinir) espresso ortaya çıkar.  Bu miktar kahve 90 derece suyun aniden yüksek basınçla kahve ile buluşturulur  ve kahvenin özü suya geçer.

Taze ve lezzetli bir espressonun üzerinde belli oranda bir köpük olur. Bu köpük aynı zamanda alttaki aromanın havayla temasını engelleyerek lezzetin kahve içinde kalmasını sağlar. 

 

Espresso türleri Nelerdir?

- Espresso temelde sade haiyle gayet sert ve kıvamlı olmakla beraber kimi türleri süt veya krema ile tatlandırılır.

- Örneğin Latte ve Capuccino gibi alt türlerde buharda ısıltılmış süt kullanılırken, Con Pana'da krema eklenir. 

- Türlerin tam listesi için tıklayınız.

Sıralama:

Seçtiğiniz kategoride ürün bulunmamaktadır.

%100 GÜVENLİ ALIŞVERİŞ

Tüm alışverişlerinizde güvenle ödeme sağlayabilirsiniz.

%100 ORİJİNAL ÜRÜNLER

Tüm ürünlerimiz ilgili üreticiden size orijinal olarak satılır.

KREDİ KARTIYLA ÖDEME

Tüm alışverişlerinizde kredi kartınızla ödeme yapabilirsiniz.

7X24 BİZE ULAŞIN

Uzman E-Ticaret personelimize her zaman ulaşabilirsiniz.

Kampanya ve indirimlerden haberdar olun.
X

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz.

Detaylı bilgiye Aydınlatma Metni sayfamızdan erişebilirsiniz.